Hátsó ülések bőrözése

Autókárpitos referenciák

Budapesti autókárpitos műhelyünk munkái

Az alábbi oldalon ízelítőt kap budapesti műhelyünk autókárpitos munkáiból. Korábbi munkáink között találnak autókárpitozási referenciákat, egyedi motorülés készítést, hajókárpitozást is. A referenciákhoz tartozó képeken megtekinthetik az elkészült kárpitos munkát vagy a kárpitozás munkafolyamatait. Helyenként pedig összehasonlíthatják a javítás előtti illetve utáni állapotot.

Büszkék vagyunk, hogy az egész ország területéről, sőt ritkán külföldről is felkeresnek minket minőségi munkánk és mérsékelt áraink miatt.

A képen egy szakadt váltószoknya pótlására készített egyedi sebváltóharangot látni. A sebváltó szoknyák egy vezetőoldali üléshez viszonítva nincsenek kitéve különösen nagyobb terhelésnek. Azonban megesik, hogy az eredeti harang az idők során bekoszolódik esetleg a kerethez történő rögzítés mentén szakad. Váltószoknyát még abban az esetben kérnek ügyfeleink, ha az autó belsőn ízlésüknek megfelelően változtatni akarnak. Ilyenkor a szín, az anyagminőség és a varrás a meghatározók.

Ügyfelünk kutyája már annyira otthonosan mozgott az autóban, hogy vette a bátorságot, és jól megrágdosta a vezető oldali ülés baloldali combtámaszát részét. A szövet kiszakadt és a szivacsból is hiányoztak darabok. A gazdi szerencséjére az ülőfelület nagy része épségben maradt, a kutyaharapás csak az ülés kisebb felületét érintette. Így nem volt szükséges az egész ülést újrakárpiztozni. Elegendő volt a hiányzó szivacsrészeket pótolni és az ülés váll részén lévő kárpitanyagot cserélni.

Karambolos autó ülései sérültek, azonban az üléseket borító kárpit használható maradt. A feladat a képen látható ülésen a bőrkárpit átszerelése és az oldalsó légzsák cseréje volt. Használt, de jó állopotban lévő szövetülésekről a szövetkárpitot el kellett távolítani, és a jármű eredeti bőrborítására kellett cserélni, majd egy új légzsák került beszerelésre. A műhelyünkben felújított ülések általában egy napon belül visszakerülnek a helyükre.

A képeken látható Yamaha Majesty robogó üléseinek felújítását a tulajdonos esztétikai és praktikus okokból rendelte meg. Az eredeti kárpit nem bírta a gyűrődést és a varrás mentén csúnyán kiszakadt. Emellett a tulaj számára a gyári ülésmagasság túl alacsonynak bizonyult, ezért a motorülést az újrakárpitozás előtt megmagasítottuk.