Ülésfelújítás referenciák

Leggyakoribb autókárpitozási feladata az autó üléseinek felújítása javítása.

Ügyfelünk kutyája már annyira otthonosan mozgott az autóban, hogy vette a bátorságot, és jól megrágdosta a vezető oldali ülés baloldali combtámaszát részét. A szövet kiszakadt és a szivacsból is hiányoztak darabok. A gazdi szerencséjére az ülőfelület nagy része épségben maradt, a kutyaharapás csak az ülés kisebb felületét érintette. Így nem volt szükséges az egész ülést újrakárpiztozni. Elegendő volt a hiányzó szivacsrészeket pótolni és az ülés váll részén lévő kárpitanyagot cserélni.

A képeken egy 96-os Astra F áthúzott ülései láthatók. A vezető oldali ülés vállán a sok ki- beszállástól a szövet kiszakadt és a szivacs szétesett. Szivacs és kárpit hiányában érződött a vas, ami kényelmetlenné tette a vezetést. A szivacs felújítása után az ülés új külsőt kapott: a régi klasszikus (kék-piros ferdén csíkozott) szövetet sötétszürke, német minőségi autókárpit anyagra cseréltük, melyet Audi és VW járművekbe építenek gyárilag.

A képeken látható autóbelsőt a megrendelő igényei alapján úgy módosítottuk, hogy az ülőfelület közepén található elkopott, repedezett alcantara betéteket valódi bőrre cseréltük. A feladat tehát nem a bőrülések teljes újrakárpitozása volt, hanem egy olcsóbb megoldásként csak részlegesen újítottuk fel az elöregedett autósüléseket. A kárpitcsere eredménye egy esztétikilag felújított és kényelmesebb bőrülés lett.