Rover

Ennek a Rover 620i-nek a gazdája autóbontókban, apróhirdetés oldalakon és autós fórumokon keresett még épségben lévő kalaptartót sikertelenül. Korábban a szövet az idő előrehaladtával elgyengült és szétfoszlott. Mivel a korábbi hátsó ülés bőrözést mi végeztük el és meg volt velünk elégedve, felkért a kalaptartó javítására is.

A Rover 620ti 15 éves bőrülései már eléggé megkoptak, főleg a vezetői oldalon. A tulajdonos az első ülések teljes felületének kárpit cseréje mellett döntött. Egyedül a fejtámlákat nem bőröztük, mivel azok igénybevétele az üléshez többi részéhez képest csekély. A belső betétek az eredetihez hasonlóan perforált anyagból készültek.

A tető javítása előtt készült képeken jól látszik, hogy a tetőkárpit mennyire belóg az utastérbe. A szövet a nedvesség, pára hatására teljesen elvált a vékony szivacstól, és jócskán megereszkedett. A jobb hátsó ablakoknál még a tetőtálca is megsüllyedt. A tetőkárpit elávolításával láthatóvá vált a víz forrása, ahol a tető beázhatott. A beázást okozó lyukak javításával párhuzamosan a tetőtálca új - az eredetinél jobb minőségű - tetőkárpit borítást kapott. Az eredményt a képeken látják.