Autókárpitozás és ülésbőrözés
molnarzoltan / 31.08.2021

Itt az ülésbőrözés ideje? Az idő az autóbőrülés egyik ellensége

Mitől roncsolódhat az autó bőrülése?

4-5 év után a jármű ülésének bőr borítása elöregszik, és elkezdődhet a bőr kirepedezése. Ehhez persze nem kell feltétlenül egy háziállat, egy rakoncátlan kisgyermek vagy egy óvatlan utas. Ha az autó bőrüléseinek ápolását elhanyagolják, a bőr felületének károsodása az időjárás változásának köszönhetően is bekövetkezik, például a meleg és száraz levegőtől vagy a magas páratartalomtól és az UV hatástól. Tapasztalatból tudjuk, hogy nem egyedi eset az sem, ha egy kis cigaretta hamu hullik a bőrülésre, és roncsolódik az ülés borítása.

Miért fontos az autó bőrülés gyors javítása, ha szakadások és repedések jelennek meg rajta?

Az ülés felületén keletkezett kis kopás vagy repedés az idő múlásával sajnos nemhogy nem regenerálódik magától, de még nagyobb sérüléssé válhat. Hosszú távon az ülés belső része akár károsodhat is, és a szivacsa is sérülhet. A késlekedésnek bizony megvan a maga ára. Az extrémen roncsolódott felületeknél szükséges lehet a bőrfelületek teljes áthúzása. Ha az autó tulajdonosa még időben cselekszik, akkor még megmenthető az autó kárpitja, és elegendő lehet az ülőfelületek részleges javítása.

Bőrfestés - előtte és utána

Mikor forduljon szakemberhez ülés bőrözéssel?

A sok kis sérülés gyakran összeadódik, és előfordulhat, hogy a probléma nagyobb, mint első ránézésre gondolnánk. Ha valóban minőségi és tartós eredményre vágyunk, érdemes a házi barkács technikák helyett képzett és rutinos autókárpitos szakember segítségét kérni. Akkor is érdemes szakemberhez fordulnia, ha még kérdései vannak az autó bőrülés javításával kapcsolatban, hiszen egy szakértő szempár gyorsabban és hatékonyabban találhat megoldást a problémákra.

Nem véletlen, hogy szívesen segítünk autókárpitos szaktanácsadással a hozzánk fordulóknak. A szaktanácsadás díja 2500 Ft/óra, amelyet az ülés bőrözés munka megrendelése után természetesen levonunk a teljes autókárpitozás árából.

Mitől függnek az autó bőrülés javításánál az árak?

Az autókárpitos munka összetettsége fontos szempont az árajánlat elkészítésekor. A felhasznált anyagok minősége és mennyisége is befolyásolja a költségeket és az árakat. Magas minőségű, UV - és időjárásálló anyagokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére, ezért az egyedi igények feltárásával kezdjük a munkánkat.