Felújított autóülés összeszerelése
timi / 08.11.2021

Ha autókárpitost keres Budapesten, erre a 8 szempontra figyeljen!

Gondolja végig, hogy milyen járművön lesz a kárpitozás! Milyen járművet szeretne az autókárpitosra bízni?

 

A jármű fajtája és kora nagymértékben befolyásolja, hogy milyen szolgáltatóhoz érdemes fordulnia. A budapesti autókárpitos kollégák között is van különbség a fenti tényezők alapján. Van olyan szolgáltató, aki a 20-25 évnél idősebb veterán járművekre szakosodott, és van olyan szakértő, aki fiatalabb és középkorú autók bőrülésein keletkező kisebb szakadásokat, repedéseket orvosolja, illetve az autóülés kárpitozást végzi rutinszerűen. 

Nem mellékes az sem, hogy személyautóról, motorról, kisbuszról, kamionról vagy éppen hajóról van szó. Tapasztalatunk szerint, a teherautók, targoncák és egyéb munkagépek esetében a kárpit gyakrabban sérül, ugyanis nagyobb igénybevételnek és extrémebb helyzeteknek van kitéve. A munkagépek kárpitozásában tapasztalt szolgáltatók olyan problémákat is ki tudnak küszöbölni, melyek túlmutatnak a személyautók rutin feladatain. 

Arról már ne is beszéljünk, hogy a lakókocsik kárpitozásánál új kárpitválasztási és kényelmi megoldásokra van szükség, hiszen az egyidejű és hosszú használat miatt a kényelmi kritérium fogja kapni az egyik főszerepet.

A megfelelő autókárpitos kiválasztásánál tehát mindenképpen figyelnie kell a jármű fajtájára!

Hogyan lehetne egy igen egyszerű példával szemléltetni a jármű fontosságát a szolgáltató kiválasztásakor? Gondoljon csak bele! Ha gyermeke jó matematikai érzékkel rendelkezne, imádna számolni és örömet okozna neki a matematikai egyenletek megoldása, viszont kevésbé szeretne sportolni, milyen középiskolát vagy egyetemet javasolna neki? Egy sporttagozatot, vagy egy reál tantárgyakra épülő szakot, ahol a matematikai képességeit kamatoztatni tudná és örülne is neki? Akárcsak az élet számtalan más területén, az autókárpitos szolgáltatás igénybevételénél is a fő elemből tanácsos kiindulni, ami esetünkben a jármű fajtája.

Ha a jármű alaptulajdonságainak megfelelő szolgáltatót választja ki, megadja a lehetőséget arra, hogy a kárpitos munka tökéletes legyen, és a járműve ragyogó állapotnak örvendjen!

 

Fontolja meg, hogy az autó mely részével fog dolgozni az autókárpitos! A kárpitozásra szánt terület kiválasztása

 

Kiszakadt a bőrülés? Fejére lóg a tetőkárpit, és már zavarja, ha a visszapillantó tükörbe néz? Már az idejét sem tudja, mikor érezte utoljára a szivacs kényelmét a vezető oldali ülésen ülve?

Ha a megfelelő autókárpitost akarja megtalálni Budapesten, érdemes megfogalmaznia önmagában, hogy a jármű mely részén szeretné kiküszöbölni a problémát. 

Nagyon hasonló a helyzet ahhoz, mikor orvost választ magának. Amikor fáj a foga, valószínűleg a fogorvoshoz jelentkezik be, ha pedig a bőrén tapasztal kiütést, a bőrgyógyász telefonszámát fogja tárcsázni. Autókárpitozás esetén is célszerű hasonlóan végiggondolni a helyzetet. Például, ha kisebb hibák javítására van szükség a bőrülésen, érdemes olyan autókárpitoshoz fordulnia, aki vállalja autósülések részleges felújítását is. 

Budapesti autókárpitos, Aktívkárpitos részleges autóülés javítást készített, előtte-utána

Például Budapesti műhelyünkben részleges autóülés felújítást is vállalunk, és örömmel fogadjuk azokat az ügyfeleket, akik csak néhány kisebb javítással szeretnék megoldani az autóülés kárpitozást.

 

Az autókárpitos milyen tapasztalattal rendelkezik? Gyűjtsön információt!

 

Ha az ön számára a legmegfelelőbb budapesti autókárpitost szeretné megtalálni, érdemes gondolnia arra is, hogy milyen minőségű munkát vár el a szolgáltatótól.

Itt célszerű lehet feltennie magának a kérdést, hogy valóban szüksége van-e a megbízhatóan magas minőségű munkára és hibamentes kivitelezésre, hiszen elképzelhető, hogy egy frissen kezdő autókárpitos kevesebb tapasztalattal, de a piaci árnál olcsóbban elvállalja a munkát.

Valóban a biztosan magas minőséget keresi?

Olyan tapasztalt, vén rókára van szüksége, aki nem ma kezdte az ipart? Látott már minden problémát, és nagy valószínűséggel az ön autójának belseje sem fogja meglepni?

A magasabb minőségű szolgáltató kiválasztásakor azonban tudnia kell, hogy általában a piaci áron dolgozik vagy kissé felette, ugyanis a szolgáltatás színvonalának fenntartásához drágább eszközökre, tartósabb és szebb anyagokra van szüksége. A tapasztalt kárpitos mesterek tudják, hogy csak a megfelelő technikai felszereltséggel és rendszerrel biztosítható, hogy munkájuk eredményeként ön tökéletes autóbelsővel gazdagodjon.

Honnan derítheti ki, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik az autókárpitos, akire rá szeretné bízni az autóját?

Egy objektív mérce lehet, hogy milyen régóta van jelen a piacon. A fentebb említett vén rókák a szakmában általában nem rejtik el, hogy mióta űzik az ipart. Sőt, inkább büszkék rá, hogy hány éve segítik a járműtulajdonosokat. 

Például mi, az Aktív Kárpitos Kft.-nél több, mint 25 éve vagyunk a szakmában, és ez idő alatt több ezer autótulajdonosnak tudtunk segíteni.

Ha nem találja meg a kiszemelt autókárpitos weboldalán, hogy milyen régóta tevékenykedik a piacon, akkor megnézheti a referenciáit is, melyből következtethet az elvárt tapasztalatra. Ezzel el is érkeztünk a következő szemponthoz, melyet érdemes figyelembe vennie, ha autókárpitost keres Budapesten.

 

Vizsgálja meg, hogy milyen referenciái vannak az autókárpitosnak!

 

Ha biztosra szeretne menni, böngéssze át a kárpitosmester oldalán található referenciákat. A látottak alapján kialakulhat egy kép a fejében arról, hogy milyen autók és járművek kárpitozásában van nagy tapasztalata az általa kiszemelt szakembernek. 

Álljunk csak meg egy kicsit!

Emlékszik a lista elejére, mikor arról beszéltünk, hogy milyen fontos végiggondolnia a kárpitoztatni kívánt járművet és a kárpitozásra szánt részeket, felületeket? Ha becsületesen elvégezte a korábbi kérdések megválaszolását, akkor a referenciák böngészése közben hatalmas előnyre tehet szert. Ugyanis itt már össze fogja tudni hasonlítani a szolgáltató referenciáit a saját igényeivel és elvárásaival, így valóban azt a kárpitos mestert találhatja meg, akire igazán szüksége van.

A referenciákat végignézve megfigyelheti, hogy milyen típusú járműveknél van jártassága a szolgáltatónak. Vállal motorkárpitozást is, vagy főleg veterán járgányokra szakosodott? Milyen autómárkák belső terein dolgozott már? Ön felismeri a kárpitoztatni kívánt modellt a referenciák között? Egyes szolgáltatók nem csupán a referenciákban mutatják meg, hogy milyen márkájú autókra szakosodtak, hanem büszkén vállalják, és kiírják az oldalukra.

Például nálunk, az Aktív Kárpitos Kft.-nél a honlapon is megtalálhatja, hogy tetőkárpit javítási munkákat leggyakrabban az alábbi márkájú járműveknél készítünk:

  • Audi
  • VW
  • Opel (Astra, Vectra)
  • Suzuki
  • Volvo
Budapesti autókárpitos, Aktívkárpitos tetőkárpit javítást végez

 

Tegyük fel, hogy még így sem biztos a dolgában. Alaposan utánajárt az autókárpitos mester szakmai tapasztalatára vonatkozó adatoknak, végigböngészte a referenciákat, és még így is azt érzi, hogy valami hiányzik. Nos, van még egy tippünk arra, hogyan derítheti ki, hogy megfelelő-e a választott szakember. Erről szól a következő szempont.

 

Járjon utána, hogy az autókárpitosnak a korábbi vendégei mennyire voltak elégedettek!

 

Ha az ön számára a leginkább megfelelő budapesti autókárpitost keresi, ajánlott megnézni azt is, hogy mások mit mondanak a kiszemelt szolgáltatóról. Nem kell mást tennie, csak beírnia a Google keresőjébe a cég nevét, és máris kiadja a cégre vonatkozó főbb adatokat, köztük a véleményeket is. Annak érdekében, hogy megtekinthesse a korábbi értékeléseket rákattinthat a pontszám és csillagok mellett a “Google értékelés” gombra. Itt átböngészheti a korábbi ügyfelek tapasztalatait, és kiderítheti, hogy valóban az ön által elvárt színvonalat fogja-e nyújtani a kárpitosmester.

Önnek mire érdemes figyelnie?

A csillagozott pontszám után láthatja az értékelések számát is, azaz azt, hogy hány ember írt véleményt az adott autókárpitosról. Ellenőrizze, hogy mennyi ember válaszából született a pontszám. Így arra is tud következtetni, hogy a kárpitosmester milyen régóta űzi az ipart és milyen tapasztalt. Profi tipp!

Ne csak azt nézze, hogy mások mit írtak, hanem a kárpitos mester válaszait is! Válaszol a hozzászólásokra? Megköszöni például a jó értékeléseket? Valóban érdekli az ügyfelek sorsa?

A képeken például megmutatjuk, hogy nálunk hol tekintheti meg ezeket a véleményeket. Láthatja azt is, hogy tapasztalt autókárpitos szakemberünk hogyan válaszol az örömteli ügyfeleknek.

Budapesti autókárpitos, Aktívkárpitos értékelések és ügyfélvélemények megtekintéseBudapesti autókárpitos, Aktívkárpitos értékelések és ügyfélvélemények

 

Vizsgálja az autókárpitost az ár/érték arány szempontjából!

 

Ha a legalkalmasabb budapesti autókárpitost keresi, nagyon fontos szempont a szolgáltatás ár/érték aránya. Korábban, a tapasztalat részben boncolgattuk a témát. Írtunk arról, hogy mindenképpen fel kell önmagában tennie a kérdést: “Mennyire fontos számomra a magas minőség, a tökéletes kivitelezés és a megbízhatóság?”

Fontos hangsúlyozni, hogy mindig az ár/érték arányt érdemes figyelni, hiszen önmagában az árakat vizsgálva könnyedén hamis következtetéseket vonhatunk le. Nem véletlenül alakult ki az a közmondás, hogy “Olcsó húsnak híg a leve!”

Persze nem azt akarjuk mondani, hogy minden olcsó dolog rossz minőségű. Csupán arra szeretnénk felhívni az ön figyelmét, hogy mindig alaposan járja körül a dolgot, mielőtt elhamarkodottan döntene!

A budapesti autókárpitos szolgáltatók oldalát böngészve gyakran találkozhat azzal a jelenséggel, hogy konkrét árak kiírása helyett árajánlat kérési lehetőséget adnak.

Miért van erre szükség? 

Az autókárpitozás során számos olyan tényező van, ami a megoldandó problémától és a jármű tulajdonos döntésétől függ. Ilyen például a felhasznált anyag színe, minősége és strapabírása. Ezért gyakori, hogy árajánlatos egyeztetésre van szükség ahhoz, hogy meghatározhatóak legyenek az autókárpitozási árak. 

Érdemes árajánlatot kérnie, és a szolgáltatóval közösen egyeztetnie arról, hogy mekkora költségek mellett valósítható meg egy-egy javítás, mintsem hagyni, hogy igényfelmérés és konzultáció nélkül egy olyan sablon árat kapjon, ami plusz költségeket és gyengébb minőségű anyagokat tartalmaz.

Kezdjen gyanakodni akkor, ha árajánlat kérés nélkül máris kap egy standard árat! Ha orvoshoz fordul, hogy fáj a füle, ő is alaposabban kivizsgálja önt annak érdekében, hogy a megfelelő gyógyszert írhassa fel. Nem pedig hasraütés szerűen ír fel önnek orvosságot. Tehát mindenképpen egyeztessen az autókárpitos mesterrel, hogy a legjobb ár/érték arányú megoldást szerezhesse meg!

Nem véletlen, hogy mi, az Aktív Kárpitos Kft.-nél is csak egyedi igényfelmérés alapján készítjük el a pontos árkalkulációt. Így olyan költségkímélő megoldásokat is figyelembe tudunk venni (pl.: részleges vagy részletekben történő felújítás, alternatív anyagok), amelyekre a fix, sablon árak használatánál nem lenne lehetőségünk.

 

Az autókárpitos rövid határidővel vállalja az ön megbízását? 

 

A határidő kérdése mindig kényes téma, ugyanis a világ legbosszantóbb dolgainak egyike a várakozás. Így aztán nem érdemes figyelmen kívül hagynia azokat a tényezőket, melyekkel időt spórolhat meg. 

Ellenőrizze, hogy a szakember mit tesz meg annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön, és ön átvehesse az újjászületett autóját! Például nézzen utána a weboldalon, hogy a gyors anyagbeszerzés érdekében több anyag beszállítóval tartja-e a kapcsolatot a szolgáltató!

A másik tippünk,hogy meglesheti a céghez kapcsolódó véleményeket, melyekről korábbi bekezdésekben írtunk. Ezekből az értékelésekből számos hasznos következtetést le tud vonni az időre vonatkozóan. Például a rólunk szóló Google értékeléseknél is olvashatóak ilyen adatok. Egy kedves ügyfelünk írt arról, hogy milyen gyorsan készítettük el a ránk bízott autókárpitos munkát: 

Nem csak nagyon jó munkát végeztek hanem nagyon gyorsat is (8ra vittem 12kor hoztam is el). Még egyszer köszönöm szépen! Bárkinek szívesen ajánlom. Korrekt pontos szolgáltatás fair árak!

Ha ellenőrizte a kiszemelt budapesti autókárpitos oldalán, hogy milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy a rábízott feladatot minél hamarabb elkészítse, és mások tapasztalatait is elolvasta, akkor már csak egy lépés van hátra.

Az egyik legfontosabb, hogy az ön által megfelelőnek tartott autókárpitos mesterrel egyeztessen időpontot amilyen hamar csak lehet!

Miért?

Mert a profi és minőségi munkát nyújtó szakembereket több ember keresi fel, és könnyen fogynak az időpontok. Érdemes tehát utánajárni, hogy milyen hamar tudja önt fogadni az autókárpitos szakember.

Budapesti autókárpitos, Aktívkárpitos időpontfoglalás, pexels

 

Előfordul, hogy a leginkább önhöz illő szolgáltató naptára éppen tele van, így csak 1 vagy 2 hónap múlva tudja önt fogadni. Itt fel kell tennie a kérdést, hogy megelégszik-e más szolgáltatóval, vagy kitart a választott szakember mellett. Ha továbbra is őt szeretné megbízni a munkával, jelezze neki, hogy ha üresedés állna fenn, jelezze önnek! Így a kárpitosmester tudni fogja, hogy szólhat önnek, ha valaki éppen lemondja a megbeszélt időpontot például egy betegség miatt.

 

Használja ki az autókárpitos plusz szolgáltatásait, és hozza ki a maximumot az autójából! 

 

Ne érje be kevesebbel! Sokan bele sem gondolnak, hogy szolgáltatás és szolgáltatás között is van különbség, és hajlandóak beérni alacsonyabb minőséggel. Ön ne essen ebbe a hibába! 

Ellenőrizze, hogy milyen plusz szolgáltatások érhetőek el a kárpitosmesternél, akinél igénybe szeretné venni a szolgáltatást. Vállal például kivitelezést egyedi igények alapján? Ha többet szeretne puszta ülésfelújításnál vagy bőrülés javításnál, vállal ózonos fertőtlenítést, hogy baktérium-, vírus- és élősködőmentes legyen az ön autója? Segít az autókárpitos anyagok között eligazodni, és személyre szabottan, az ön igényeinek megfelelő anyagokat ajánlja? 

A döntésénél kezelje fontos szempontként a kiegészítő szolgáltatásokat, és hozza ki a maximumot az autójából!

Például nálunk előfordult, hogy egy ügyfelünk megrajzolta az általa elképzelt motorülést. Kárpitosmesterünk pedig szívesen vállalta a kihívást, és kivitelezte az egyedi tervezésű motorkárpitos munkát, amelyet ügyfelünk megálmodott. Extra szolgáltatásként pedig ózonos fertőtlenítést is kérhetnek ügyfeleink, ugyanis szeretnénk elérni azt, hogy a hozzánk forduló autótulajdonosok a kárpit kényelme mellett élvezhessék a kellemes tisztaságot, és a baktérium-, vírus- és élősködőmentes autójukat.

Budapesti autókárpitos, Aktívkárpitos ózonos fertőtlenítést végez a tiszta autóért

 

A lépéseken végighaladva eldöntheti, hogy melyik budapesti autókárpitos lesz az ön számára a kitűnő választás. Tartsa szem előtt a fentebb felsorolt szempontokat, és ne feledje, az a legfontosabb, hogy kompromisszumok nélkül élvezze az autója tökéletes belső terét!

Ha további kérdései merülnek fel, örömmel állunk rendelkezésére!

Bármilyen jellegű autókárpitos probléma, vagy autókárpitos szakértelmet igénylő feladat esetén keressen bizalommal az alábbi elérhetőségeken!