Autókárpitozás női igények alapján
molnarzoltan / 14.09.2012

Autókárpitok női igények alapján

Az alábbi bejegyzésben összegyűjtöttünk egy pár kifejezetten női utasok számára kialakított különleges autókárpitos munkát a nagyvilágból. Olyan műalkotásokat igyekesztünk válogatni, melyek igazolják a kárpitosmesterek kreatívitását és tehetségét.

Hello Kitty BMW Kínából

Kínai kollegák egy BMW 325-ös cabrio-t alakították át a Shenyang városbeli hölgy ízlésének megfeleloen. A tulajdonos olyannyira megszállotja Hello Kitty-nek, hogy a 15 000 jüannyi (kb 2 400 $) összköltséget sem sajnálta autója átalakítására. Az autóban szinte minden panelt kiszereltek és két különböző árnyalatú rózsaszín kárpittal vontak be. Az elso, hátsó üléseken, az ajtókárpiton, könyöklőn, váltószoknyán kívül a kéziféket, a műszerfal egyes elemeit és a hangszórókat is rózsaszínűre cserélték. A teljes belső átalakításra összesen 50 m2 kárpitanyagot használtak fel.

Forrás: Tycho De Feyter / CarNewsChina

Az utolsó Pagani Zonda F Roadster

Az olasz sportautókat gyártó cég 665 lóerős Zonda F Roadster-ének utolsó pédányát egy ukrán tuladonos kérésére tuningolták. A ciklámen színű kárpitok alapján akár egy hölgy is lehetett a titokzatos megrendelő. A bőrborítású kesztyűtartó csatos megoldása leginkább egy színházi táskához hasonlít. 

Fotók: Soluz / Prototype0

Pink Toyota Corolla Taxi Bangkogban

Bangkok nyüzsgő utcáin rengeteg taxival találkozhatunk. A thai főváros világviszonylatban is alacsony taxiárai mellett a járművek élénk színeivel örvendeztetik a túristákat. Piros, kék, sárga taxik mellett találunk rózsaszín Toyota Corollákat is. A következő képsoron látható autó rózsaszín bőr üléseket kapott. Emellett skótkockás szövet betétekkel díszítették az ülések közepét, a fejtámlákat valamint a könyöklőt. 

Fotók: StreetFly JZ / flickr

VW bogár Barbie kiadás

2009-ben Barbie baba 50.születésnapjára a Mattel és a VolksWagen America partneri kapcsolatából született a VW Beetle Barbie Edition kabrio. A csajos babaautó egyedi kárpitozásáért a California-i székhelyű Katzkin Leather cég felelt. A vajszínű bőrülések rózsaszín steppelt betétet kaptak. Mind a négy ülésen Barbie hímzés díszeleg. A rózsaszín kárpit visszaköszön az ajtókárpiton, a fejtámlákon és a csomagtartó ajtaján is. Hogy a tervezők mennyire belementek a részetekbe az is bizonyítja, hogy még az olajpálca festése is Barbie kedvenc rúzsára emlékeztet. 

Forrás: The Last Cookie / flickr

Ha a fenti képsorok beindították fantáziáját és egyedivé szeretné tenni kedvenc autóját, keressen fel minket bármi extra igénnyel!