Alcantara zöld autókárpit
molnarzoltan / 31.08.2021

Alcantara autókárpit az Auto Shanghai 2021 kiállításon

Áprilisban rendezték meg az Auto Shanghai 2021 kiállítást, ahol számos nemzetközi autómárka szerepeltette modelljeit. Autókárpitos szemmel izgalmas megfigyelni az új trendeket és megoldásokat. A járművek bemutatásánál az autó kárpitok minősége fontos szempont, így nem csoda, hogy az olasz Alcantara márka is reflektorfénybe került. 

Alcantara zöld autókárpit
© Alcantara

 

Az említett márka mikroszálas anyagból készült textileket gyárt, melyek méltán lehetnek a bőr alternatívái az elegáns járművek kárpitozásánál. A “szigetek a tengerben” nevű eljárással előállított kelmék körülbelül 60-70%-a poliészterből, 30-40%-a pedig poliuretánból áll. Az Alcantara anyagok tulajdonsága, hogy jó légáteresztő képességgel bírnak, kopásállóak, valamint az alkatrészek és ülések kárpitozásánál rugalmasan kezelhetőek. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ezek a textilek nagyon jól színezhetőek és színtartóak, ami az autókárpitozásánál az egyik legfontosabb esztétikai szempont.

A fenti tulajdonságai miatt számos ismert autógyártó választja az Alcantara anyagokat a járművek belső terébe.

A kiállításon az olasz textilmárka feltűnt például a BMW 7-es sorozat egy különleges kiadásában a tetőkárpiton és az ajtókárpiton. Emellett olyan bemutatott modellek tartalmaztak Alcantara kárpitanyagokat, mint a BMW M3 vagy az új BMW M4 Coupé.

A sanghaji rendezvényen az Alcantara kárpitokkal olyan márkák modelljei is megjelentek, mint a Peugeot, Hongqi, GWM, Lynk & Co és SAIC.

Érdemes megnéznie ezt a rövid összefoglaló videót az Auto Shanghai 2021-ről, hiszen a felvételeken jól látható, ahogyan az autókárpitok modern luxusérzetet adnak a jármű belső terében.

Forrás: https://www.alcantara.com, Innovation in Textiles

 

A tökéletes autókárpit anyag- és színválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy az autó tulajdonosa átélje a tökéletes vezetés élményét. Autókárpitos szolgáltatásunk során ezért örömmel segítünk kiválasztani a tökéletes anyagot ügyfeleinknek.