Részleges autóülés felújítás
molnarzoltan / 30.01.2022

3 gyakori érv az autókárpitozás javára az üléshuzattal szemben

Autókárpitozás vagy üléshuzat? Érdemes jól átgondolni a döntést! 3 gyakori érv segítségével mutatjuk be azokat a helyzeteket, amikor autókárpitos szakemberhez célszerű fordulnia új üléshuzat használat helyett. 

Stílusos megjelenés autókárpitozással vagy új üléshuzattal?

Bizonyára nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az esztétikát említjük elsőként. Előfordulhat, hogy az üléshuzat színe és textúrája eltér az utastérben megtalálható egyéb anyagok színétől. Az autó belső részei nem kerülnek összhangba egymással, így könnyen elveszhet a jármű utasterének stílusos megjelenése. A gondatlan anyagválasztás mellett az eltérő méretek és formák is veszélyt jelenthetnek. Egy kissé kilóg itt, egy kissé kilóg ott, és az autó belső megjelenésére már nem mondják utasai az “ízléses” jelzőt!

Az autókárpitozásnál, mint egy úri szabóságban, egyedi, személyre szabott anyagválasztással és kivitelezéssel találkozhat. Az autókárpitos munkák során az utasteret, mint egy komplett egészet vizsgáljuk, így olyan autókárpit javításokat, felújításokat tudunk elvégezni, melyekkel az autó belső terének egységes megjelenése megmarad. Tökéletesen passzol majd minden egyes szín, anyag és forma az autó belső részeinél, így az autó tulajdonosa ezek után az utastér ízléses megjelenésével büszkélkedhet.

Autókárpitozás vagy üléshuzat? Fő a biztonság!

Az autókárpitozás folyamatánál az autó biztonságtechnikai szempontjait is figyelembe vesszük. Nem kell aggódnia attól, hogy a légzsákok megfelelően kinyílnak-e. A nem megfelelő üléshuzatok ugyanis akadályozhatják a légzsákok működését. Ha a testi épsége és élete megóvásáról van szó, ez nem lehet kérdés! Az autókárpitos munkák során az eredeti, gyári állapot rekonstruálásával a biztonságtechnikai szempontoknak is megfelel a javított kárpit.

Kiült szivacs probléma: Amikor az üléshuzat már nem elég, az autókárpitos jelentheti a megoldást!

Vannak helyzetek, amikor nem jó stratégia a klasszikus “szőnyeg alá söprő” módszer. Ilyen helyzet az autóülések szivacsának roncsolódása. Igaz, hogy az üléshuzat a felszíni sérülésektől megóvhatja a kárpitot, azonban a szivacs kipuhulását nem gátolja meg. A tönkrement szivacsoktól az ülés kényelmetlenné válik, így már a vezetés élménye sem lesz az igazi. Ebben a helyzetben célszerű autókárpitos műhelyünket felkeresnie, ugyanis az autóülések részleges felújítása során a kipuhult tömést öntéssel tömbösített szivaccsal javítjuk, és a gyárival megegyező alakúra formázzuk. Az autóülés felújítása után újra átélheti a tökéletes vezetés élményét.

Célszerű a fentebb bemutatott 3 szempontot végiggondolnia amikor arról dönt, hogy üléshuzatot vásárol vagy autókárpitos mesterhez fordul segítségért. Függetlenül attól, melyik alternatívára esik a választása, számunkra a legfontosabb, hogy Ön biztonságosan és kompromisszumok nélkül élvezhesse az autója tökéletes belső terét!

Ha további kérdései merülnek fel, örömmel állunk rendelkezésére!

Bármilyen jellegű autókárpitos probléma, vagy autókárpitos szakértelmet igénylő feladat esetén keressen bizalommal az alábbi elérhetőségeken!