Smart FourJoy lounge ülései
molnarzoltan / 14.09.2013

A Smart autóülései - új négyüléses koncepció: Fourjoy

Smart FourJoy lounge ülései

A szeptemberi Frankfurti Motor show-n a Smart bemutatta az új generációs modelljeinek előfutárát a négyüléses Smart Fourjoy-t. A német cég egyik legszembetűnőbb újítása - az ajtók hiánya mellett - a futurisztikus autóülések. Nevezhetnénk ezek alapján a koncepcióautót háromüléses változatnak is, hisz a vezető mögötti két utas egy kétszemélyes papasan fotelre hasonlító közös kagylóban foglalhat helyet.

A kisautókat gyártó cég eddig is kíváló minőségű design kagylóüléseket épített tanulmány autóiba. Azonban a Fourjoy hátsó ülése kétség kívűl az eddigi legmerészebb megoldás. Lássunk egy pár Smart autóülést a korábbi kétüléses modellek közül:

Smart Forspeed

A 41 lóerős elektromos hajtású kétüléses kisautót a 2011 Genfi autóshown láthatta meg a közönség. Az autó belső terében a fehér kárpit dominál melyet zöld betétek dobnak fel. A tető nélküli autó padlóján és az ülésein esővíz elvezeő csatornákat alakítottak ki, ezenkívűl mindent vízálló anyaggal láttak el.

Smart Forvision

A szintén 2011-ben bemutatott Forvision-ben a Smart és a BASF mérnökei által közösen tervezett könnyűszerkezetű hightech műanyag ülések kaptak helyet. Az ülés borítása egy klímaszabályozó anyag úgynevezett e-textil, mely bíztosítja a megfelelő hőmérsékletet és a szellőzést. A gyárók szerint az ülések hosszú távon is kényelmesek. A Forvision jellegzetessége a méhsejt szerű motívum, mely a tetőtől kezdve az ülésekig szinte minden borításon megtalálható.

Smart Forstars és Smart For Us

A két 2012-ben bemutatott modellben jellegzetessége az ovális lyuk az ülések közepén, melyet cserélhető üléshuzattal borítanak. Ez a szellős megoldás függőágy hangulatát kelti az utasban. A huzatot eltávolítva a egy hosszabb tárgy is szállítható a miniautóban.