Autókárpitozás Budapesten

Több mint 25 év autókárpitos tapasztalattal állunk rendelkezésére Budapesten korszerű műhelyünkben

Prémium autószőnyegek gyártása Magyarországon

Racemark autószőnyegek

Komárom város ipari parkja újabb munkahelyeket teremtő autóipari beruházóval gyarapodott: a Racemark International Kft. 2013 első negyedévben indítja a prémium autómárkáknak beszállító szőnyegmegmunkáló üzemét a Duna-parti városban - közölte a projekt megvalósulásában résztvevő Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az MTI-vel.
A közlemény szerint a projektért 4 ország versenyzett, az 1,8 millió eurós beruházás 51 új munkahelyet fog teremteni 2013 végére. Az amerikai beruházó további létszámbővülést is előirányzott, amennyiben a BMW, a Bentley és a VW után sikerül a többi prémium gyártóval is beszállítói megállapodásra jutni.

Az amerikai Racemark International eddigi egyetlen európai termelő egységét telepíti át Magyarországra Svájcból. A befektetési projekt előkészítésének során például a helyszín kiválasztási folyamatot, az ingatlancégekkel történő kommunikációt, a helyi hatóságokkal és a polgármesteri hivatallal való közvetlen tárgyalásokat, a pénzügyi forrásszerzéshez szükséges banki tárgyalásokat, a munkaügyi hivatallal való munkaerő felvételi tárgyalásokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítette, a hivatal tanácsadói feladatokat is ellátott.

Racemark cégprofil:

Az amerikai székhelyű Racemark International-t eredetileg B & B Motors néven alapította 1964-ben Bob Bailey, a jelenlegi elnök vezérigazgató. Bob a Porsche of America versenyautó csapatánál pilótaként eltöltött évei alatt barátságot kötött az Indianapolis 500 győztes néhai Mark Donohue-val. 1972-ben Bob és Mark versenyzői és mérnöki tapasztalataikat már az üzleti életben kamatoztatták a Racemark International színeiben.

Racemark International

A cég elkezdte forgalmazni speciális versenyautó felszereléseit és kiegészítőit, mint például a egyedi bukócsöveket, Fypro és Nomex versenyruhákat, versenyautó biztonsági berendezéseket, versenykormányokat és felfüggesztéseket. A Racemark 1972 elkezdte a kókusz szőnyegek gyártását, majd 75-ben megjelent az első luxus padlószőnyeggel a piacon.
1993-ban a Racemark volt az első szőnyeggyártó vállalat a világon, amely bevezetett egy 100%-osan újrahasznosítható poliolefin szálakból készült padlószőnyeget.

Az 1995-ös Goldeneye című James Bond filmben a Perce Brosnan vezette BMW Z3 Roadster-be a Racemark tervezett egyedi 007-es szőnyeget.

A vállalat referenciáit az alábbi világmárkák adják: Acura, Audi, BMW, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes Benz, a Mitsubishi, Porsche, Saab és a Volkswagen. A cég központja Calhoun-ban (, Georgia) található. További helyszínek: New York, Málta, Svájc és 2013-tól Magyarország.

Jelenleg forgalmazott termékcsoportok: padlószőnyegek, csomagtér kárpitok, üléshuzatok.